Publicitat
Publicitat

El centre de Barcelona, però, ha sumat la setena nit consecutiva sense baixar dels 25 graus

La calor ens donarà una treva de 48 hores

Aquesta tarda la calor afluixarà i s'escaparan alguns ruixats de poca estona al Pirineu i a les comarques de Girona i Barcelona. De cara al vespre descarregarà algun patac sobtat d'aigua a la costa central

Aquesta matinada encara ha estat molt xafogosa, especialment a la façana litoral. De fet, el centre de Barcelona ha sumat la setena nit consecutiva sense baixar dels 25 graus i Tàrrega, la desena dormint per sobre dels 20.

Avui, però, notarem com la calor afluixa una mica i a la tarda costarà trobar termòmetres per sobre dels 33 o 34 graus, i a mesura que avanci el cap de setmana la refrescada s'anirà fent més evident: al vespre s'assoliran les temperatures mínimes del dia al Pirineu i la nit de dissabte a diumenge ja només farà de mal dormir a la costa central.

Demà serà una jornada en conjunt poc calorosa, però aquesta treva no s'allargarà gaire, i entre dilluns i dijous els termòmetres es tornaran a enfilar per sobre dels 35 graus a força comarques interiors.

La normalització del mercuri coincidirà amb el dia més insegur i variable de la setmana. Aquest matí els núvols ja començaran a fer una mica la guitza, i a l'hora de dinar s'escaparan els primers xàfecs al Pirineu. A la tarda, els ruixats, sempre dispersos i de poca estona, s'estendran cap a les comarques de Girona i Barcelona, i de cara al vespre algun patac sobtat d'aigua descarregarà a la costa central.

Aquesta tongada de xàfecs no serà tan abundant ni generalitzada com desitjaríem i demà el paraigua ja gairebé no s'haurà d'obrir enlloc: fins a mig matí encara s'escaparan algunes gotes prop de mar i a la tarda descarregarà algun ruixat aïllat cap a Osona, la Garrotxa o la Selva. I cap a Ponent i el sud, el diumenge el passaran amb molt més sol que no pas núvols.

Per últim, destacar la tramuntana, que a última hora de la tarda es girarà a l'Empordà i que fins demà al migdia arribarà a deixar ratxes de més de 70 km/h al nord del cap de Creus.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.


Més continguts de