SOCIETAT
Societat 31/05/2012

ERC lamenta que el TSJC es decanti per "l'opció més restrictiva i menys majoritària del desig del poble"

Portabella assegura que la sentència sobre el reglament del català suposa una "discriminació clara"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la coalició independentista Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha criticat aquest dijous que amb la sentència sobre el reglament de l'ús del català a l'Ajuntament de Barcelona el TSJC ha triat "l'opció més descontextualitzada del desig expressat majoritàriament pel poble català" i ha lamentat que el tribunal es decanti per "l'opció més restrictiva i menys majoritària". Segons Portabella, el PP "continua i continuarà polititzant la llengua a través de la batalla judicial" i ha assegurat que l'eliminació de les disposicions posa encara més fàcil l'ús del castellà però no del català, amb la qual cosa, ha dit, "tornem a ser davant una discriminació clara del català".

Portabella ha explicat que el reglament s'ha anat aplicant sense cap mena de problema fins que el PP "ha fet el que sempre fa per rebentar l'ús del català". Per Portabella, l'impacte real de la sentència és que "desapareix l'article i deixa d'estar escrit, però això està molt allunyat de la realitat i del desig de la població, que no té cap mena de conflicte".

Portabella, impulsor de la redacció del Reglament d'Usos Lingüístics a l'Ajuntament de Barcelona, lamenta que el Tribunal Superior de Justícia hagi anul·lat set de les disposicions del reglament i considera un fet de gravetat que els ciutadans de Barcelona no puguin tenir garantida l'atenció en català.

Pel que fa a la sentència que afecta les quatre famílies que hauran de ser escolaritzades en castellà, Portabella ha assegurat que "tot i la insistència del PP de portar als tribunals allò que perd a les eleccions a nivell d'ús del català, i malgrat les sentències dels tribunals, el PP no aconseguirà esquerdar el model lingüístic i la convivència a Catalunya".

stats