SOCIETAT
Societat 24/03/2011

ERC considera “un error important” la proposta de Mayol per retirar els cotxes vells

Portabella creu que “està molt mal pensada” perquè discrimina la gent de menys poder adquisitiu i reivindica que el seu cotxe té 11 anys

Redacció
1 min

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha atacat en una entrevista a TV3 la proposta llançada per la tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Imma Mayol, que apostava per prohibir la circulació de cotxes de més de 10 anys a la ciutat, i l'ha considerat “un error important”. El cap de llista d'Esquerra per Barcelona creu que és una proposta “molt mal pensada” perquè discrimina les persones que tenen menys poder adquisitiu. “Si s'haguessin establert els estàndards en funció de la contaminació, encara”, ha dit Portabella, que ha lamentat, a més, que Mayol hagi fet “trampes” fent passar la iniciativa com una proposta de govern per evitar que sigui votada en el ple.

El candidat republicà ha reivindicat el seu exemple personal per rebatre la proposta de Mayol. “Jo tinc un Opel Zafira d'onze anys perquè només te 70.000 quilòmetres”, ha dit Portabella, que considera que “el conjunt d'actuacions que s'estan fent a l'entorn del transport públic, l'estan debilitant”. En la mateixa línia, Portabella també ha dit que “la congelació de la L9 és una mala notícia” en una ciutat com Barcelona, que pateix una “contaminació atmosfèrica molt elevada” i que també acusa, com la resta del món, “l'alt preu dels combustibles fòssils”.

Portabella també ha criticat l'actitud del consistori respecte al referèndum sobre la reforma de la Diagonal. Segons el republicà, el fracàs de la consulta és “la constatació que el got ja estava ple”. “Es va confondre una consulta ciutadana amb un plebiscit i això és gairebé una invitació perquè et votin en contra”, ha explicat Portabella.

stats