Societat 01/04/2012

ERC no vol que es modifiqui l'ordenament urbanístic a mida del magnat d'Eurovegas

La secretària general, Marta Rovira, reclama que el Govern expliqui "amb transparència" el projecte del complex d'oci

Acn
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha dit aquest diumenge que no s'ha de modificar l'ordenament urbanístic a la mida dels grans magnats, en referència al nord-americà Sheldon Adelson i el projecte Eurovegas. Rovira ho ha explicat hores després de la reunió que han mantingut a Las Vegas el conseller de Territori, Lluís Recoder, i el mateix Adelson.

A la sortida de la reunió, Recoder ha declarat que "de moment no hem acabat de trobar l'encaix territorial a l'entorn de l'aeroport de Barcelona". Rovira ha demanat al Govern que expliqui "amb transparència" el projecte Eurovegas i ha retret a la federació nacionalista que ara prefereixi un model basat en l'oci i en la fórmula de Las Vegas. Marta Rovira ha deixat clar que ERC s'oposa al projecte Eurovegas sempre que no s'expliqui degudament com es pot fer compatible amb "el model turístic de Catalunya i amb un model de creixement que ha d'estar basat en la tecnologia".

En aquest sentit, ha lamentat que en el congrés de CDC de fa una setmana s'apostés per un creixement basat en la tecnologia i en canvi ara "sembla que vulguin un model de creixement basat en l'oci i en Las Vegas". "Cal pensar amb més rigor quin ha de ser el model de creixement per Catalunya", ha etzibat Rovira.

La proposta nord-americana es basa en la construcció de gratacels i una gran avinguda d'hotels i casinos, però la Generalitat veu que aquests esculls poden ser insalvables ja que l'alçària dels edificis està limitada per la proximitat de l'aeroport del Prat, segons s'ha desprès de la reunió entre el conseller Recoder i Adelson. En aquest sentit, Rovira ha recordat que "la llei esta feta per a tothom i esperem que tant les multinacionals com els magnats la compleixin com cal".

stats