Societat 18/02/2013

La Conferència Episcopal ingressa un milió menys amb la casella de l'IRPF

Obté 247 milions d'euros en concepte del 0,7% de l'IRPF, cinc milions menys que fa tres anys. El descens és similar al del 2011

Ara
1 min

MadridLa Conferència Episcopal Espanyola ha anunciat aquest dilluns que l'Església catòlica va obtenir l'any passat 247 milions d'euros en l'última campanya de la declaració de la renda –en concepte de la casella del 0,7% de l'IRPF–, un milió menys que el 2011. Es tracta d'un descens pràcticament igual que l'any 2010. La caiguda és de cinc milions respecte de fa tres anys.

El bisbe auxiliar de Madrid i secretari general de la Conferència, Juan Antonio Martínez Camino, ha explicat, en una roda de premsa, que l'any passat es van produir 7,3 milions de declaracions, cosa que suposa una "petita disminució" respecte de l'any anterior. Camino ha dit que "hi ha menys gent amb capacitat" d'ajudar l'organisme eclesiàstic, però ha volgut fer una valoració "moderadament positiva" de les xifres.

Camino ha volgut insistir en la importància d'aquestes donacions. "L'Estat no garanteix cap mínim per a l'Església. Si els contribuents no donessin res, la Església no rebria res", ha dit, i ha afegit: "Marcar la casella no costa res, i rendeix molt". En aquest sentit, el bisbe ha assegurat que les despeses de l'organisme han crescut un 31% per la pujada de l'IVA i que ha perdut les "dues exempcions" que tenia en aquest tribut.

stats