El comitè especial minimitza el risc d'un possible cas d'Ebola a Barcelona: creu que el pacient té malària

Els resultats del primer test se sabran aquesta tarda. Li va pujar la febre un cop ja havia aterrat a Barcelona. "Els contactes de l'avió no tenen cap risc", aclareix Moncloa

El comitè especial ha minimitzat el risc d'un possible contagi per Ebola a Barcelona. El possible cas, un home resident a Andorra de 48 anys i que va passar una setmana a Guinea Conakry i 35 dies a Sierra Leone, va desenvolupar un quadre febril important diumenge i per això s'ha decidit activar el protocol pel virus: se l'ha ingressat a l'hospital Clínic, se li ha fet un test PCR i s'ha fet la llista de tots els contactes per si el cas dóna positiu.

Tot i això, el coordinador del Centre d'Alertes i Emergències del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assenyalat en roda de premsa des de la Moncloa, després de la reunió del comitè especial, que "la major possibilitat és que es tracti d'un quadre de malària". Els metges, però, es curen en salut i, fins que no tinguin els resultats, "es duran a terme totes les mesures d'aïllament", ha assenyalat. Està previst que se sàpiga si el test dóna positiu o negatiu ja aquest vespre.

El pacient va arribar diumenge a la tarda a Barcelona via Marroc però va desenvolupar els símptomes (la febre) un cop ja havia aterrat, ha aclarit Simón a l'ARA. "Els contactes de l'avió no tenen cap risc", ha afegit. Les mostres per anàlisi de la malaltia d'Ebola s'han enviat al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda.