Ecologistes en Acció alerta de la greu situació dels parcs naturals catalans

Diversos directors d'espais naturals han manifestat en una carta dirigida a la Generalitat la situació de "total desatenció i marginació" dels parcs protegits

Directors d'espais naturals de protecció especial (Enpe) han dirigit una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, per alertar-lo de la "greu" situació per què passen aquests espais gestionats per la conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, segons ha informat aquest dijous Ecologistes en Acció en un comunicat.

En la missiva, feta pública per l'entitat ecologista, diversos directors d'espais naturals critiquen una "total desatenció i marginació" per part de la conselleria, que s'ha traduït en la falta d'eines de treball imprescindibles per dur a terme la seva feina de gestió. Han lamentat una situació "d'asfíxia" econòmica que ha provocat una pèrdua constant de recursos humans i materials, que ha donat lloc a una desestructuració dels equips de gestió.

Aquesta situació ha provocat un abandonament d'aspectes bàsics del parc com són les mesures de conservació activa, la recerca, el seguiment del medi natural, les activitats pedagògiques, l'educació ambiental i l'atenció al visitant. L'entitat ecologista ha fet pública la primera part d'un informe sobre el pla de la Generalitat per "desmantellar la xarxa d'espais naturals protegits catalans". El document alerta d'un buidatge de competències d'aquests espais i del control polític dels parcs per part de la conselleria.