Societat 31/03/2012

Edificis i monuments de 18 ciutats de Catalunya se sumen a una apagada de llums mundial

Arreu del món, 6.500 localitats de 147 països han tancat els llums durant l''Hora del planeta'

Acn
2 min

BarcelonaDiversos monuments i edificis d'arreu de Catalunya s'han sumat aquest dissabte al vespre a l'apagada simbòlica de llums a favor del planeta en el marc de l''Hora del planeta', una iniciativa impulsada arreu del món per l'organització ecologista WWF. Monuments i edificis de 18 ciutats catalanes s'han afegit a l'apagada. A la capital catalana, la manca de llum s'ha fet present en monuments tan emblemàtics com la torre Agbar, la Sagrada Família o l'Arc de Triomf. Un total de 6.500 ciutats de 147 països apaguen els llums d'immobles emblemàtics entre les 20.30 h i les 21.30 h (hora local) amb l'objectiu de prendre consciència de la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

Edificis emblemàtics de milers d'edificis, des del Harbour Bridge de Sydney fins a l'edifici més alt del món, el Burj Khalifa a Dubai, seguiran l'apagada. Es tracta de la sisena vegada que WWF organitza l'esdeveniment, que sempre s'ha fet el darrer dissabte de març. El 2007 es va fer per primer cop a Sydney i, de resultes de l'èxit de seguiment, els següents anys es va anar estenent per la resta del món.

A tot el món, són 6.500 les ciutats que tancaran llums en resposta a la crida de WWF. A Catalunya en són 18: Barcelona, Blanes, Corbera de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Figueres, Girona, Lleida, l'Escala, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Sitges,

Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Tarragona, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

A Barcelona, a més de l'apagada de més d'una trentena de monuments, esglésies, fonts i edificis administratius s'han realitzat diversos actes de conscienciació a la zona de l'Arc de Triomf.

Pel que fa a la resta de capitals catalanes, els llums s'han apagat a la catedral i l'església de Sant Fèlix de Girona, la capçalera del Circ Romà i el tram de muralla de la Via de l'Imperi de Tarragona i la Seu Vella, el Palau de Congressos, el pont príncep de Viana i edificis municipals de Lleida.

stats