Societat
Societat 02/08/2013

El Govern Balear amenaça: totes les escoles rebels pel català "seran sancionades"

La portaveu de l'executiu, Núria Riera, ho justifica dient que "la llei està per damunt de les opinions personals dels directors" entorn del trilingüisme

Ara Balears
1 min
Mallorca es rebel·la en defensa del català

PalmaLa portaveu del Govern Balear, Núria Riera, ha assegurat aquest divendres que totes les escoles que es rebel·lin contra el TIL –el decret de tractament integral de les llengües, que obliga a reduir les hores de català– "seran sancionades", com s'ha fet amb els directors de Menorca.

Riera també ha confirmat avui la intenció de l'executiu balear de mantenir les sancions imposades als tres directors dels instituts de Menorca per haver no aplicat el decret. "La llei està per damunt de les opinions personals dels directors", ha argumentat.

Segons la portaveu del govern de José Ramón Bauzá, els directors han estat expedientats per "haver incomplert les ordres dictades pel secretari" d'Educació de l'executiu, i això s'ha de sancionar.

Finalment, ha indicat que es nomenaran nous responsables en els instituts afectats de Maó, i es farà el mateix en altres centres en el cas que també es vegin afectats per l'incompliment del decret de trilingüisme.

stats