Societat 01/12/2011

El Vaticà aposta per l'accés universal a teràpies per als contagiats de sida

La institució creu que és "irrenunciable l'extensió de la teràpia a tots els pobles i a totes les franges de la població"

Efe
1 min

RomaEl Dia Mundial contra la Sida de 2011 ha de constituir "una nova ocasió per promoure l'accés universal a la teràpies per part dels contagiats: impedir la transmissió maternoinfantil i que l'educació sobre estils de vida comprengui una aproximació realment correcta sobre la sexualitat".

En el seu missatge d'aquest dijous el Consell Pontifici de la Salut vol promoure la lluita contra el prejudici social envers els afectats i fomentar, així, la proximitat moral, espiritual i material als contagiats i a les seves famílies.

El dicasteri vaticà recorda que "encara 1.800.000 persones moren cada any a causa de la sida", i subratlla que es "tracta de persones que podrien haver tingut accés a teràpia farmacològica, com els antiretrovirals". Des del punt de vista del Consell Pontifici, es registren "morts ja no justificades"; creuen que "és injustificable la transmissió del contagi de la mare al nen".

La teràpia, "irrenunciable"

A més, el Vaticà opina que "si és irrenunciable l'extensió de la teràpia a tots els pobles i a totes les franges de la població", també s'ha de propagar la formació de tots aquests. De manera particular, assegura que els més necessitats de formació respecte aquesta malaltia són les noves generacions, d'una sexualitat fundada "sobre una antropologia lligada al dret natural i il·luminada per la Paraula de Déu".

Conveni per "privilegiar l'abstinència"

Sota aquestes premisses, assegura el Consell Pontifici, el maig passat va dedicar un conveni per a l'intent de curació de la sida perquè "l'Església i el seu magisteri demanen un estil de vida que privilegiï l'abstinència, la fidelitat conjugal i el rebuig de la promiscuïtat sexual".

stats