LA MÉTEO
Societat 14/09/2012

Divendres assolellat i amb núvols de vent

La tramuntana continuarà bufant enèrgica bona part del dia, per bé que el mestral anirà afluixant. Al migdia guanyarem un o dos graus respecte d'ahir

Manel Cascante
2 min
Sant Boi de Llobregat / Rafa Garcia

BarcelonaAquest divendres el temps serà molt similar al que vam tenir ahir. Es mantindrà l'ambient força assolellat i tornarà a bufar enèrgic el vent del nord al Pirineu, així com la tramuntana al Rosselló, a l'Alt Empordà, al nord de la illa de Mallorca i sobretot a Menorca. També ho farà el Mestral a les Terres de l'Ebre i a l'extrem nord de Castelló, per bé que anirà perdent força amb el pas de les hores.

El vent del nord, precisament serà el responsable de la formació i manteniment, bona part del dia, d'alguns núvols lenticulars. Núvols amb formes aerodinàmiques, o de llentia, que es gesten justament a sotavent del Pirineu, es a dir, darrere les muntanyes, quan els núvols hi xoquen. Es tractarà de núvols alts del tot inofensius, però força estètics i molt fotogènics.

Després d'una matinada freda, però amb moltes diferències de temperatura d'un indret a un altre a causa de si ha bufat o no el vent, avui les temperatures es mantindran "sota control" al centre del dia. La calor encara serà molt moderada. Difícilment s'assoliran els 30 graus en alguns indrets. Els punts més càlids seran l'interior de València i també alguna zona del Prelitoral tarragoní, on hi arribarà el vent de mestral reescalfat. A la resta, els termòmetres podran guanyar un o dos graus respecte als valors d'ahir.

De les darreres hores cal destacar que aquesta nit encara hi ha hagut precipitacions de caràcter feble a les Illes. No es descarta algun darrer xàfec allí aquest matí, tot i que la tendència serà que les clarianes siguin cada cop més nombroses i que continuï bufant el vent.

El cap de setmana ens portarà un temps gairebé immillorable. Les temperatures pujaran de forma decidida i el cel es mantindrà pràcticament sense núvols tant dissabte com diumenge arreu dels Països Catalans. La tramuntana anirà de baixa al llarg de dissabte al matí, i la situació marítima també anirà millorant de forma gradual.

Un cap de setmana, en definitiva gairebé de ple estiu. Ideal per fer muntanya, anar a la platja o fer qualsevol altra activitat a l'aire lliure. Gaudiu-ne al màxim si en teniu ocasió, sembla que el proper ja no serà tan bo.

A ara.cat/meteo podeu trobar la previsió detallada per al vostre municipi.

stats