Red Eléctrica defensa que la MAT de Santa Coloma de Gramanet ja va passar l'estudi d'impacte ambiental als anys 70

L'empresa d'infraestructures elèctriques no tem cap sanció d'Europa perquè considera suficient aquell estudi, i opina que l'expedient obert és un tràmit

Red Eléctrica Española (REE) no té por de cap sanció de la UE, ni que Europa pugui aturar el projecte de la MAT entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet, després de l'obertura de l'expedient d'aquest dijous.

La Comissió Europea ha obert aquest dijous un procediment d'infracció a l'estat espanyol perquè no hauria fet estudis d'impacte ambiental abans de construir la línia de molt alta tensió (MAT), però un portaveu de REE es defensa en declaracions a l'ARA i assegura que aquesta línia sí que ha passat un estudi d'impacte ambiental... fa 40 anys.

Segons REE, la línia de Sentmenat a Santa Coloma de Gramenet es va construir als anys 70 pensada com una línia de 400 kV, però mai ha funcionat a la màxima potència, sinó només a 220 kV. El projecte actual és que aquesta línia passi a funcionar a 400 kV, tal com es va dissenyar, i només s'ha de construir una subestació, que sí que ha passat l'estudi ambiental perquè és una obra nova.

Davant l'observació que han passat 40 anys des d'aquell estudi ambiental i l'entorn de la línia està molt més habitat que llavors, la resposta és que consideren que no cal cap altre estudi perquè la línia no ha canviat.

A més, pel que fa al procés sancionador, REE no està preocupada perquè considera que és només un tràmit.