LA MÉTEO
Societat 24/08/2011

Encara massa xafogor

Els núvols baixos i les boirines es repeteixen al litoral i fa augmentar la sensació de xafogor

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaAquesta nit passada la sensació de xafogor encara s’ha deixat sentir i de valent a tot al litoral i fins i tot en punts de l’interior. Moltes mínimes s’han situat al voltant dels 20 o 21 graus a l’interior i en algunes zones de la costa han rondat al voltant dels 24 o 25 graus, com és el cas de la ciutat de Barcelona on aquesta nit ha costat dormir i la temperatura s’ha situat als 25 graus. Tot això és conseqüència d’aquests núvols baixos que es formen als vespres i s’instal·len a tot el litoral, formant-se també en alguns indrets de l’interior.

Aquest matí s’han repetit aquestes boirines i núvols baixos en punts de la Costa Brava i Costa Central que seran més o menys persistents però que, a mig matí, s’aniran trencant. Si voleu gaudir de la platja a primera hora, us poden fer una mica la guitza. A la resta del territori, el cel estarà serè i a la tarda creixeran nuvolades en punts del Pirineu, Pre-Pirineu i de la Catalunya Central on podran caure alguns ruixats. Independentment d’aquests ruixats, al vespre, tornaran a aparèixer aquests núvols baixos a la façana litoral els quals faran que torni a augmentar la sensació de xafogor.

Els pròxims dies i fins divendres la tònica serà aquesta, sol de dia, alguns núvols baixos a primera hora, algun ruixat al Pirineu i Pre-Pirineu i encara força xafogor a la costa. Això sí, les temperatures es quedaran molt més curtes i a l’interior es notaran més fresques les nits.

Al País Valencià i les Illes Balears, també apareixen aquestes boirines matinals en punts de la costa. Al sud del País Valencià i interior d’Alacant, hi ha una alerta de l’Agència Estatal de Meteorologia per temperatures altes que poden superar els 35 graus.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats