Ensenyament recorrerà al Constitucional la sentència que avala que una alumna pot rebre l'educació infantil en castellà

Rigau denuncia que és un atac a l'Estatut i a la LEC

La Generalitat recorrerà al Tribunal Constitucional la resolució del Tribunal Suprem que avala que una alumna té el dret de rebre l'educació infantil en castellà. Ho ha anunciat aquest dijous la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, al Parlament de Catalunya.

Segons Rigau la sentència és un salt "qualitatiu molt important" a l'atac de l'Estatut de Catalunya i a la llei d'educació de Catalunya (LEC) perquè per primer cop reconeix el dret dels alumnes a rebre l'educació infantil en castellà si les famílies ho demanen. "Si es complís, comportaria la separació d'alumnes per qüestió de llengua, un punt que contradiu l'Estatut", ha denunciat la consellera. En aquest sentit la consellera ha destacat que per primer cop en aquest tipus de sentència es demana que durant la preinscripció en l'educació infantil es pregunti per la llengua habitual dels pares de l'alumne enlloc de les llengües que entén l'infant, com es fa actualment.

L'altra novetat respecte altres sentències és que obliga la Generalitat a pagar els costos del recurs, que pugen 5.000 euros. "Ens obliguen a pagar un cost per defensar el nostre model de llengua", ha lamentat Rigau.

La consellera també ha deixat clar que la sentència "no es pot complir" perquè aquesta alumna actualment ja està fent quart de primària i, per tant, no està en l'etapa d'educació infantil.