Ensenyament esquivarà la Lomce i mantindrà les proves d'accés a la FP

A les places que sobrin al setembre sí que s'hi podrà accedir sense fer cap examen

Mantenir les proves d'accés i el curs pont per evitar desprestigiar la Formació Professional (FP). Això és el que seguirà fent la Generalitat el curs que ve, tot i que la Lomce preveu que s'hi pot accedir directament sense fer cap examen. Això sí, segons ha anunciat aquest dimecres la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, al curs que ve les places que quedin buides al mes de setembre sí que s'hi podrà accedir sense fer cap prova.

"Que es pugui accedir a la FP sense fer cap mena d'examen és una manera de desprestigiar-ho i nosaltres no volem tornar a aquesta via", ha apuntat Ruiz, que ha matisat que al setembre sí que s'hi pot accedir directament perquè es tracta d'un número reduït de places.

Ruiz ha recordat que a Catalunya "hi ha necessitat de tècnics superiors" i ha afegit que es crearan tres perfils professionals nous. En aquest sentit, ha recordat que actualment hi ha 152 centres que ofereixen FP, 1.050 empreses amb convenis i que el curs que ve s'ampliarà aquesta xifra. "Abans érem nosaltres qui anava a buscar les empreses, ara és al revés", ha insistit.

La consellera ha tret pit assegurant que el curs que ve també se seguirà la Lec a batxillerat i no la Lomce. Se seguirà oferint la modalitat d'arts i les seves dues vies: arts plàstiques i arts escèniques; filosofia, història de la filosofia i ciències per al món contemporani continuaran sent matèries comunes i es mantindran els requisits d'admissió actuals per l'accés a la universitat, amb la mateixa estructura que la selectivitat.

 

Més continguts de