CONVIVÈNCIA
Societat 18/02/2011

Ensenyament es compromet a incrementar recursos i plantilles a Salt, tot i la retallada

El director de serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, anuncia que la "discriminació positiva" de Salt es mantindrà malgrat la retallada

Narcís Presas
2 min

Salt p { margin-bottom: 0.21cm; } Les escoles i instituts de Salt no patiran la tisorada del departament d’Ensenyament. Les necessitats específiques i les particularitats demogràfiques d’aquest municipi del Gironès han fet que la Generalitat descarti aplicar-hi les mesures de contenció anunciades i li atorgui, en canvi, una “discriminació positiva” que li permetrà mantenir els actuals recursos, i si cal, augmentar-los. En el marc de la presentació del pla estratègic conjunt dels centres educatius de Salt, el director de Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha recordat que les plantilles a Salt ja són més àmplies que el que dicten els estàndards, però ha admès que seria interessant que augmentés el nombre de docents de cara precisament a poder desenvolupar amb garanties aquest pla estratègic conjunt, que implica a tots els centres públics i concertats del municipi.

Tant Bayot com l’alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, han coincidit a destacar la feina “encomiable” dels professionals de l’Ensenyament a Salt i de la tasca coordinada que porten a terme els centres amb l’objectiu de millorar els resultats educatius, la cohesió social i la imatge de l’educació al municipi. Es comencen a veure, a més, els fruits d’aquest treball. Així, segons les dades que controla Ensenyament, la taxa d’absentisme a les escoles i instituts de Salt està per sota de la mitjana catalana.

En relació a la polèmica sobre la proposta de Pineda de repartir els alumnes fills de famílies nouvingudes entre les escoles dels pobles veïns, Bayot ha reiterat que la Generalitat aposta per escolaritzar els alumnes als municipis on visquin. En tot cas, ha instat a fer totes les propostes i reflexions sobre el model educatiu de Salt “en silenci”, en profunditat i en el marc de la comissió interdepartamental creada arran dels actes vandàlics de mitjans de gener i de la tensió veïnal que van generar.

stats