Publicitat
Publicitat

Ensenyament

Ensenyament ajorna el pagament dels ajuts per a activitats complementàries a 27 escoles concertades

Són més de 3 milions d'euros, segons els centres, que el Govern pagarà quan hi hagi disponibilitat de tresoreria

El departament d'Ensenyament ha ajornat sense data el pagament dels 27 contractes programa que hi ha signats amb escoles concertades, 25 d'elles de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), per a les seves activitats complementàries, segons va explicar el secretari general de la FECC, Carles Armengol.

Armengol va explicar que es tracta d'uns ajuts que 7 de les escoles cobren des del curs 2006-2007 i les altres 20 des del curs 2007-2008 per pagar "les activitats que correspondrien a la sisena hora de l'escola pública". Per a aquests contractes programa es va obrir una convocatòria i es van atorgar els ajuts atenent a criteris de percentatge d'alumnes amb necessitats educatives especials i també al criteri territorial, per oferir serveis similars a tots els centres del mateix entorn.

De les aproximadament 700 escoles concertades catalanes, aquestes 27 van accedir als contractes programa, la subvenció dels quals es fa efectiva cada curs en tres terminis: un 40% es paga a l'inici de curs, un altre 40% a meitat de curs i el 20% restant quan acaba.

Així, segons els càlculs de la FECC, dels 6 milions previstos als pressupostos de 2011 per a aquesta partida, s'hauria ajornat l'execució de més de 3 milions (el 60%).

La situació de tresoreria del Govern fa que el pagament de l'últim 20% del curs 2010-20011 i el primer pagament del 40% del curs actual, 2011-2012, estiguin encara pendents de cobrar. Fonts del Govern asseguren que el pagament es farà efectiu quan la disponibilitat de tresoreria ho permeti.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT