Educació
Societat 08/05/2012

Ensenyament recomana als municipis que endarrereixin la preinscripció a escoles bressol fins que es tanqui el pla d'ajust que reclama l'Estat

La consellera evita donar una xifra de retallada en la subvenció de la Generalitat a les llars d'infants municipals

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha recomanat avui als ajuntaments que "posposin" el final de la preinscripció a les escoles bressol públiques fins que es tanqui el pla d'ajust que la Generalitat està preparant per reduir els 1.500 milions d'euros que li reclama l'Estat.

Rigau ha evitat donar una xifra per a la subvenció del Govern a les llars d'infants municipals pel proper curs i ha advertit que aquesta quantitat es definirà en aquest pla d'ajust.

La subvenció del Govern als municipis per a les escoles bressol va passar de 1.800 euros per plaça a 1.600 el curs passat i per al curs actual (2011-12) els ajuntaments esperen una bestreta de 1.300 euros per plaça. Per al proper curs, Ensenyament va anunciar primer una retallada del 44%, fins als 1.000 euros per plaça, tot i que a la reunió d'ahir dilluns amb les organitzacions municipals va apuntar la possibilitat d'apujar aquesta previsió als 1.300 euros, segons fonts de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

stats