ENSENYAMENT
Societat 15/04/2011

Ensenyament vol reubicar els mestres de la sisena hora fent reforç, 4t d'ESO i Batxillerat

El Departament ha explicat als sindicats com pensa recol·locar els 5.500 mestres que guanya el sistema amb l'augment d'una hora de feina setmanal i l'eliminació de la sisena hora. Les forces sindicals encara desconfien que no hi hagi retallada de plantilla

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa Conselleria d'Ensenyament ha explicat avui als sindicats de mestres com pensa recol·locar els 5.500 mestres que, segons els càlculs del propi Departament, es guanyaran amb la reorganització horària de la plantilla i l'eliminació de la sisena hora a Primària. Ensenyament proposa que 1.933 d'aquests docents atenguin l'augment d'alumnat que es preveu pel proper curs; uns altres 1.875 facin tasques de reforç als alumnes més necessitats; 540 seguirien fent la sisena hora als centres d'entorns desafavorits; i 1.152 anirien a parar a 4t d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat.

En una segona reunió de negociació amb la mesa sectorial de sindicats de l'ensenyament, celebrada aquest matí, els responsables de la conselleria han presentat les seves pròpies xifres per insistir en el seu compromís que cap funcionari o interí anirà al carrer. A més, han confirmat que el Govern no pensa cobrir el 50% de les vacants per jubilació (un total de 1.900), tal com va quedar aprovat en el decret de pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de l'11 de gener.

La secretària general de la Federació de CCOO, Montse Ros, va alertar que aquestes xifres que els planteja el Departament "no concreten de quina manera es duran a terme, de forma que ens temem molt que seran dotacions només pel proper curs i que després no tindran continuïtat", cosa que suposaria només retardar un any la retallada de plantilla. "Volem que aquesta recol·locació sigui de veritat", ha assenyalat, i ha denunciat també que les 800 jubilacions que no es cobriran "són també una retallada de personal".

stats