EDUCACIÓ
Societat 17/12/2010

Entitats del lleure denuncien la retirada de programes d'atenció a la infància al Baix Llobregat

La Funcació Catalana de l'Esplai diu que el Govern ha adjudicat el programa a una empresa privada de les Illes Balears

Redacció
1 min
Protesta de pares i educadors a Sant Boi de Llobregat

Sant Boi de LlobregatLa Fundació Catalana de l'Esplai ha denunciat, en un acte celebrat aquest matí a Sant Boi de Llobregat, que la Direcció General d'Acció Cívica de la Generalitat li ha retirat el programa d'atenció a la infància "Jugar i Llegir", que ha desenvolupat en els darrers 15 anys al Baix Llobregat. El programa ha estat adjudicat a una empresa privada de les Illes Balears.

L'acte d'aquest matí s'ha celebrat en el Centre d'esplai Eixida Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat i hi han assistit més de cent pares i mares, els monitors i responsables dels centres d'esplai afectats i representants de l'escola del barri i de l'Ajuntament de Sant Boi, segons informa la Fundació Catalana de l'Esplai en un comunicat. El vicepresident de l'entitat, Carles Barba, ha denunciat que amb la mesura presa pel Govern "s'ha trencat una trajectòria de quinze anys que representa un bon exemple de coordinació entre l'administració pública i el teixit associatiu arrelat al territori i compromès amb el combat per la inclusió social i en especial amb la infància més desvalguda".

Carles Barba ha explicat que "incomprensiblement la mesa de contractació ha decidit atorgar el servei a una empresa lucrativa de les Illes Balears sense cap mena de trajectòria ni vinculació al territori, amb la circumstància afegida que el servei serà més costós per a la Generalitat".

El servei "Jugar i Llegir" és un programa que es desenvolupa a les tardes adreçat bàsicament a nens i nenes de 5 a 14 anys i que té per objectiu oferir als infants un lloc de trobada per poder jugar, com ara les ludoteques.

stats