Societat 18/08/2012

Entrar al país d'acollida a través de la cultura popular i la festa

Un grup de joves que ha arribat a Barcelona després del reagrupament familiar s'acosta a la cultura catalana a través dels castells

Maria Ortega
1 min
El Tayyab fent el seu primer pilar de dos a Gràcia.

Barcelona"¿Que no teniu força o què?", desafiava divendres l'Anna, una castellera de la colla de la Vila de Gràcia, a un públic d'adolescents expectants. Acabaven de descobrir que al país que els acull des de fa pocs mesos hi ha qui construeix castells humans de fins a deu pisos d'alçada. El repte d'ahir, però, no es quedava només a mirar-s'ho de lluny. La voluntat dels Castellers de la Vila de Gràcia, que feien d'amfitrions i estimulaven els joves a participar.

El programa 'BCN t'acull', que organitza activitats d'adaptació al nou país per a 140 joves d'entre 12 i 18 anys que han arribat a Barcelona després del reagrupament familiar, va fer un 'stage' a Gràcia en plena festa major. Des de principis de juliol que aquests joves reben, de la mà de l'Ajuntament de Barcelona, classes de català al matí i, a les tardes, fan tota mena de visites encaminades a facilitar-los la seva nova vida.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats