Publicitat
Publicitat

Enxampats 27 carteristes al metro després del partit del Barça contra el PSG

La Guàrdia Urbana organitza un dispositiu especial per protegir les "víctimes potencials"

La Guàrdia Urbana de Barcelona reforça la seguretat al Metro les nits de partit de Champions amb 22 agents, 4 caporals i un sergent. L'objectiu és protegir "les víctimes potencials" que s'aglomeren "a les estacions de la línia 3 i la línia 5" les nits de competició europea. Especialment els aficionats de l'equip rival -com els del PSG aquesta passada nit- que acostumen a anar més despistats i dur a sobre "més quantitat en efectiu" ja que es troben de viatge, detalla el sergent Juan Gálvez. Durant aquesta passada nit, els policies de paisà han enxampat 27 carteristes i han fet tres detencions. És un dispositiu inclòs en l'operatiu Xarxa que duen a terme conjuntament amb Mossos d'Esquadra.

El sergent Juan Gálvez ha explicat que s'ha decidit suplementar l'operatiu Xarxa durant les nits de Champions perquè s'ha detectat que les aglomeracions que formen al tren suburbà els turistes de les aficions rivals de camí cap al Camp Nou són un objectiu molt clar per als carteristes, i per aquesta raó es despleguen pel tren suburbà per enxampar els carteristes que operen en aquests combois

Els 27 policies van de paisà i coneixen bé els delinqüents habituals que furten als vagons. Per això es distribueixen principalment a les línies 3 i 5 del transport metropolità, que condueixen les aficions a l'estadi. "El resultat durant l'anterior nit de partit va ser un èxit", afirma Gàlvez en al·lusió al dia en què l'equip de l'Ajax va jugar contra el F.C.Barcelona a finals d'octubre, quan es va estrenar aquest reforç policial. 

Durant aquesta passada nit, l'equip que lidera Gàlvez ha permès sorprendre 27 carteristes -que han estat denunciats per falta de furt- i interceptar objectes possiblement sostrets. A banda, també han practicat tres detencions, 2 a carteristes i la tercera a un home que tenia pendent una ordre de cerca i captura.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de