Brussel·les qualifica de "bestiesa" l'anunci de Wert sobre la retallada als Erasmus

La Comissió Europea nega "completament" que redueixi les ajudes a Espanya a la meitat, com ahir va assegurar el ministre

La Comissió Europea ha assegurat que la idea que la UE reduirà a la meitat els diners que corresponen a l'Estat per a la beca d'intercanvi Erasmus és "completament equivocada". El portaveu europeu d'Educació, Dennis Abbot, ha explicat que no només no es redueix el pressupost, sinó que Espanya veurà incrementades les ajudes un 4% per al 2014 i un 60% per al 2020.

"No ho sé dir més diplomàticament: això és una bestiesa", ha assegurat Abbot en referència a les paraules del ministre d'Educació. Brussel·les considera que si el nombre d'estudiants espanyols que es beneficien d'una beca Erasmus disminueix és per la decisió del govern central de donar ajudes per estudiar en una altra universitat europea només als alumnes que ja es beneficiïn d'una beca. 

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va explicar ahir als consellers d'Educació de les comunitats autònomes que Europa reduirà a la meitat els diners que rep Espanya per als Erasmus per un canvi en el sistema del repartiment de les ajudes. A partir d'ara, segons Wert, es repartiran els diners tenint en compte la població dels estats membres i no el nombre d'estudiants universitaris.  Brussel·les confirma el canvi de criteri, però assegura que no es traduirà en una reducció dels diners que rep Espanya. 

Més continguts de