Societat 08/07/2013

El programa Erasmus registra un nou rècord, amb més de 250.000 estudiants el curs passat

Dues universitats catalanes i dues de valencianes, entre les vint europees preferides pels estudiants

Laia Forès
1 min

Brussel·lesTot i la crisi econòmica que viuen molts països europeus, el nombre d'estudiants Erasmus no para de créixer. Segons dades que ha presentat avui la Comissió Europea, el curs passat (2011-2012) es va registrar un nou rècord històric, amb 252.827 estudiants que van optar per estudiar un semestre o un curs en alguna universitat estrangera. És un 9% més que el curs anterior.

Des de l'inici del programa d'intercanvi universitari Erasmus, el 1987, més de tres milions d'estudiants ja se n'han beneficitat. Aquestes xifres indiquen "que hem superat el nostre objectiu de tres milions d'estudiants, que demostren l'èxit i la popularitat durables del programa. L'Erasmus és més important que mai en aquests temps de dificultats econòmiques i d'un elevat atur dels joves", ha assegurat la comissària europea d'Educació, Androulla Vassiliou.

Espanya, el destí preferit

L'Estat és el destí preferit pels estudiants estrangers, seguit de França i Alemanya. Les universitats espanyoles van acollir el curs passat 39.300 estudiants procedents d'altres centres universitaris europeus. Espanya també és l'estat membre que més estudiants envia fora, un total de 39.545, xifra que representa un 9,3% més que el curs anterior.

En el rànquing de les vint universitats europees que més Erasmus acullen n'hi ha dues del País Valencià i dues de Catalunya: la Universitat de València en cinquena posició, la Universitat Politècnica de València en sisena posició, la Universitat de Barcelona en setzena posició i la Politècnica de Catalunya en dissetena posició. Segons les dades de Brussel·les, la universitat més popular és la de Granada.

stats