EDUCACIÓ
Societat 22/12/2010

Ernest Maragall va dir al juliol que la sentència del TC no afectaria el model d'immersió lingüística

Va demanar que s'evitessin les declaracions catastrofistes i les interpretacions "allunyades de la realitat". "La sentència confirma la plena constitucionalitat del nostre model educatiu", va dir

Isaac Salvatierra
1 min

BarcelonaEl conseller d'Educació, Ernest Maragall, va assegurar el 9 de juliol que la retallada de l'Estatut del Tribunal Constitucional no afectaria el model d'immersió lingüística. En un comunicat, el conseller va assegurar que, tot i la sentència, el model educatiu restava intacte. Maragall va dir: "La sentència confirma la plena constitucionalitat del nostre model educatiu; no anul·la ni una sola coma de cap article de l’Estatut referit a l’educació i, per tant, no caldrà modificar ni una coma ni de l’Estatut ni de la Llei d'educació de Catalunya”. Maragall va demanar llavors que s'evitessin les declaracions catastrofistes i les interpretacions "allunyades de la realitat" en relació amb la sentència. La realitat ha desmentit aquelles declaracions.

De moment, el Govern encara no s'ha pronunciat arran de la sentència d'avui del TC, que obliga a equiparar el català i el castellà a l'escola.

La notícia ha enganxat l'executiu en ple traspàs de poders, en espera que el Parlament investeixi Artur Mas com a President de la Generalitat. El govern sortint està decidint si fa una reacció pública arran de la sentència. Fonts de l'executiu encara no han pogut confirmar si hi haurà una compareixença ni tampoc quin membre del Govern la faria, en cas que hi hagués reacció pública.

stats