Societat 25/07/2012

Escòcia legalitzarà els matrimonis homosexuals

Serà el primer territori del Regne Unit de permetre bodes entre persones del mateix sexe

Acn
1 min

LondresEscòcia legalitzarà el matrimoni homosexual i dotarà aquestes parelles amb els mateixos drets que tenen els matrimonis heterosexuals. Serà el primer territori del Regne Unit de permetre-ho. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'executiu d'Alex Salmond, que preveu que els primers casaments es puguin celebrar a principis del 2015, ja que s'ha de tramitar tot el procés legislatiu.

La nova normativa permetria a les parelles gais i lesbianes casar-se pel jutjat o l'Església, tot i que aquesta possibilitat rep una forta oposició del clergat escocès i d'altres grups religiosos. Però la vice primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha defensat que "cap grup religiós estarà forçat a celebrar matrimonis del mateix sexe" però que els religiosos que individualment estiguin d'acord podran fer-ho amb tota legalitat. Sturgeon ha assegurat que "estem compromesos amb una Escòcia justa i igualitària i per això volem introduir plans per permetre els matrimonis del mateix sexe i les cerimònies religioses per a les unions civils".

En aquest sentit, el coordinador del grup Equality ha celebrat l'anunci, i ha assegurat que és un dia per estar "orgullós" d'Escòcia, perquè "el matrimoni entre persones del mateix sexe és una qüestió d'igualtat i llibertat", ha dit.

El govern britànic també vol permetre els casaments homosexuals civils el 2015.

stats