Escorcollen a Barcelona la seu d'una entitat vinculada a Urdangarín pel cas Palma Arena

L'Instituto Nóos hauria cobrat per assessorar el govern balear del PP en dos fòrums esportiu-turístics

La Fiscalia Anticorrupció ha registrat avui la seu de l'Institut Nóos a Barcelona, així com tres empreses més vinculades a aquest organisme que va presidir el duc de Palma, Iñaki Urdangarín, en una operació que s'emmarca dins del cas Palma Arena de suposada corrupció.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, en aquesta operació que es porta a terme a Barcelona també s'estan registrant els domicilis de l'exvicepresident de l'Institut Nóos Diego Torres i d'Ana María Tejeiro.

Torres era vicepresident de Nóos el 2005, quan el duc de Palma era el seu president, i un any després va passar a presidir l'entitat una vegada Urdangarín va renunciar al seu càrrec.

Els registres els ha ordenat el jutge instructor del cas, José Castro, i tenen relació amb la peça del Palma Arena que investiga uns convenis per 2,3 milions que el Govern balear va signar el 2005 i 2006 amb l'Institut Nóos per a la celebració d'un fòrum esportiu, en què la Fiscalia sospita que hi va haver malversació.

Els convenis es van rubricar el 17 de juliol de 2005 i el 17 de setembre de 2006 i van servir per crear l'Illes Balears Fòrum, una trobada internacional sobre esport i turisme que pretenia convertir-se en un observatori permanent i mundial especialitzat en aquestes dues matèries.

En virtut del primer conveni, el Govern balear va pagar a Nóos 1,2 milions d'euros, mentre que pel segon va abonar 1,1 milions.

El juliol passat va declarar per aquesta peça Diego Torres, qui va defensar que els diners es van destinar en la seva totalitat a l'organització dels esdeveniments, ja que l'institut és una entitat sense ànim de lucre.