El jutge investiga els pares de la Nadia per estafa

El jutge interrogarà divendres la mare, mentre que el pare continua detingut

El jutge d'instrucció 1 de la Seu d'Urgell ha obert una investigació als pares de la Nadia, la nena malalta de tricotiodistròfia. Els atribueix un delicte d' estafa. Aquest divendres el jutge interrogarà la mare de la petita, mentre que el pare continua detingut a la comissaria.

Dimecres al vespre el magistrat va ordenar escorcollar la casa on viu la família. Els Mossos d'Esquadra van estar-s'hi fins a la mitjanit. L' escorcoll es va fer en presència del magistrat i l'objectiu era buscar documents sobre l'estat de salut de la nena, els informes mèdics i la gestió dels diners de les donacions que la família ha anat recollint aquests anys per curar la nena. El jutge investiga una presumpta estafa en aquesta administració.

Els Mossos van detenir dimecres la parella. Els agents van prendre declaració a la mare i van deixar l'arrest sense efecte poc després, de manera que la dona va poder tornar amb la menor. El pare continua als calabossos de la comissaria de la Seu d'Urgell.

En les últimes hores el jutge havia tornat a demanar a la família els informes mèdics de la menor. Ja els havia sol·licitat dilluns però no li van entregar. Dimecres va ordenar també als pares que entreguessin el passaport de la nena, per garantir que no se l’emportin a l’estranger.

De moment, la Fiscalia no veu " risc" en la situació de la petita. El jutge havia demanat a la Fiscalia si calia modificar algun aspecte de la tutela de la menor, el tractament mèdic, la manutenció o l’educació de la nena, que aquests dies no ha anat a l'escola.

Neguen haver desviat diners

El pare de la menor s’havia compromès a comparèixer dimecres per parlar sobre el cas, però no ho va fer. En declaracions a Antena 3, la seva dona va admetre haver " exagerat" sobre l’estat de salut de la seva filla, però va negar que hagués utilitzat els diners per a alguna cosa que no fos el tractament de la menor.

Dilluns el jutge ja va immobilitzar els comptes de la família, que feia anys que recaptava diners per al tractament de la menor. En l’última tanda van aconseguir prop de 140.000 euros en cinc dies, després que aparegués un article a 'El Mundo'. Una investigació d’'El País' va desmuntar el periple de viatges i contactes amb metges i científics explicat pel pare.