Escut per a genitals masculins contra dones geloses: l'invent d'una botiga de Kènia després d'una 'rèplica' del cas Bobbitt

Un establiment de Nairobi s'ha empescat una mena de closca metàl·lica per a homes que temin que es reprodueixi la revenja d'una esposa irada per un cas d'adulteri

A l'aparador d'una botiga del centre de Nairobi, un maniquí despullat porta posada, únicament, una closca metàl·lica que li protegeix els genitals imaginaris. El 'giny' es tanca amb un simple cadenat, dels de tota la vida. És l'escut per a genitals que intenta comercialitzar l'establiment per protegir els homes d'eventuals atacs d'ira de les dones geloses.

La idea de fer aquests calçotets de ferro "de màxima seguretat" ha sorgit en una botiga de roba de la capital de Kènia després que fa unes setmanes una dona, a Nyeri –al centre del país–, emulés la mítica Lorena Bobbitt i tallés el penis al seu marit, tot i que no va ser com a venjança per haver-la violat –com va passar als EUA–, sinó per una infidelitat.

L'incident va inspirar el propietari de la botiga, que amb unes quantes xapes de metall i un gran cadenat va trobar un sistema per protegir els genitals masculins contra possibles impulsos violents de les seves esposes.

"Després del cas de Nyeri necessitem alguna cosa com això. Val més curar-se amb salut", explica a Efe Kelvin Omondi, treballador d'aquest petit establiment situat a Koinange Street, al centre de la capital.

De moment, només unes vuit persones s'han acostat a la botiga per interessar-se per aquest curiós artefacte que, per 1.200 xílings (uns 10 euros), es confecciona a mida del client.

Des que l'escut va aparèixer a l'aparador, no ha deixat indiferent ningú i les opinions són molt diverses. Els transeünts es queden bocabadats i observen atònits aquest artefacte, que fa pensar en els cinturons de castedat per a dones de l'Edat Mitjana, tot i que no seria precisament per controlar l'activitat sexual de qui el porta, sinó per evitar-ne determinades conseqüències.

Boniface, client habitual d'aquest comerç, confessa que el giny li sembla una "gran idea" per protegir les parts íntimes masculines de les dones enfadades: "Si les dones van a l'extrem, nosaltres també hem de fer-ho", afirma.

No obstant això, un altre home observa estupefacte aquest invent i entre rialles pregunta si de debò està a la venda o és una broma. "Jo no necessito cap cosa d'aquestes", diu amb cara d'estupor.

L'èxit d'aquest invent encara és dubtós, ja que sembla poc probable que l'incident de Nyemi es converteixi en una preocupació real i generalitzada entre els kenians. A més, resulta complicat imaginar com es deu poder moure un home amb aquest artefacte tan rígid posat.

No obstant això, Boniface defensa aquesta creació i insisteix que "quan es tracta de seguretat, la comoditat no importa".

Omondi, que és qui l'ha de promocionar, també es mostra convençut de la viabilitat d'aquests escuts, malgrat que encara no n'ha venut cap. "Els assumptes familiars són un tema tabú a Kènia i es resolen a casa. Aquest cinturó és una bona manera de resoldre'ls", insisteix.

Els clients que s'hi han interessat, homes d'entre 25 i 35 anys, no han explicat a l'encarregat de la botiga per què necessitaven l'escut, però "la raó és òbvia", diu Omondi. "És com qui compra medicaments. El que vol és guarir el refredat".