Espadaler reitera la intenció del Govern de donar als bombers voluntaris "protecció similar" a la dels professionals

El conseller insta els bombers voluntaris que vulguin "migrar a una relació laboral" que ho explicitin al cos

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha refermat aquest dimecres la "voluntat" del Govern de donar als bombers voluntaris "protecció similar" a la que tenen els professionals. Ha deixat clar, però, que les condicions "mai" seran "idèntiques", perquè la relació no és pròpiament laboral. Per això, ha instat els bombers voluntaris que vulguin formar part del cos laboral que ho explicitin. "Ho considerarem", ha dit, tot admetent que és "altament improbable" que el Departament pugui "assumir" el volum de 2.000 bombers voluntaris al si del cos professional de bombers.

Espadaler ha fet una crida als bombers voluntaris que vulguin "migrar a una relació laboral" a expressar-ho per tal que el Govern ho pugui "analitzar". S'ha adreçat especialment a aquells que no tenen una situació contractual en cap altre àmbit econòmic, no pas a aquells bombers voluntaris que ja són, per exemple, Mossos d'Esquadra o tenen relacions laborals amb d'altres empreses.

Davant les crítiques del diputat popular Pere Calbó per la gestió d'aquesta crisi, el titular d'Interior ha reconegut que existeix "un desencontre important" amb un "col·lectiu important", però ha subratllat que les demandes són "històriques" i que ja vénen de temps enrere. A més, ha confiat que "trobaran els camins" per arribar a enteses i donar solució al conflicte.

El PP, que no ha quedat convençut d'aquestes explicacions, ha exigit a Espadaler que cessi el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, per la "manca de diàleg i la sensació de menyspreu que provoca en aquest col·lectiu", a més de la seva "incapacitat" manifesta.