Societat 02/03/2011

Espanya és l'estat europeu on es consumeix més cocaïna

L'Estat, amb un 3,1% de la població addicta a aquesta droga, supera el Regne Unit i Itàlia, amb un 2,4% i 2,2% de cocaïnòmans, respectivament. Al continent hi ha 4,1 milions d'addictes, l'1,2% de la població, xifra que s'ha duplicat durant els darrers tretze anys

Efe
1 min
cocaina

VienaEspanya és el lloc d'Europa on es consumeix més cocaïna per habitant, per davant del Regne Unit i Itàlia, segons l'informe anual que la Junta Internacional de Fiscalització d'Estupefaents (JIFE) ha presentat a Viena. Les dades asseguren que el 3,1 per cent de la població espanyola de 15 a 64 anys consumeix aquesta substància. La prevalència del consum de cocaïna a la Unió Europea (UE) és de l'1,2 per cent. Malgrat tot, el Regne Unit continua sent, en termes absoluts, l'estat europeu on hi ha més consumidors d'aquesta droga, a causa de la seva major població. D'aquesta manera, el 23 per cent dels cocaïnòmans europeus són britànics, el 21 per cent espanyols i el 19 per cent italians.

La cocaïna és la segona droga més consumida al continent, per darrere del cànnabis, i el número d'addictes s'ha duplicat dels dos milions el 1998 als 4,1 el 2008, segons la JIFE. Des de l'organització s'alerta que la cocaïna podria estar substituïnt les amfetamines i l'èxtasi, especialment a Dinamarca, Espanya i i el Regne Unit.

stats