Ni rastre d'Espanya a la reunió per acabar amb el 'top manta' a Barcelona

L'ajuntament es reunirà de nou amb TMB, Renfe, el port i els cossos de seguretat d'aquí 15 dies

L'Ajuntament de Barcelona ha fixat aquest dijous les línies mestres per posar fi al 'top manta': actuar en l'espai públic amb policia i educadors al carrer, intervenir les cadenes d'importació i distribució de la mercaderia, plantejar alternatives sociolaborals als venedors ambulants i proposar vies que permetin la regularització de la situació d'aquestes persones al país.

Aquests són els quatre eixos que el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha enumerat a la sortida de la trobada amb representants del Port de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Renfe, Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, el departament d'Interior i els cossos dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana d'aquest dijous. Ni rastre, però, de representants de la delegació espanyola en aquesta reunió, tot i que Pisarello ha insistit que els va enviar la invitació. 

Malgrat la plantada de l'executiu de Pedro Sánchez, Pisarello ha celebrat la trobada i l'ha considerat un "camí adequat per resoldre el problema" de la venda ambulant irregular. El rumb del pla que el consistori vol implementar, i que té previst que compti amb la participació de tots els organismes i cossos de seguretat implicats en la persecució del 'top manta' a Barcelona, agafarà embranzida d'aquí dues setmanes, moment en què s'han emplaçat els participants de la reunió d'avui per valorar les informacions i els documents que s'han presentat en aquesta primera trobada i, així, poder concretar les intervencions, segons ha explicat Pisarello.

Més continguts de