Societat 06/04/2011

Esperanza Aguirre crearà un batxillerat d'excel·lència per als millors estudiants d'ESO

Hi tindran accés directe els 25 millors alumnes madrilenys, aquells que tinguin una nota mitjana de 8 a 4t d'ESO

Redacció
2 min
La presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid, Esperanza Aguirre.

BarcelonaLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va anunciar ahir que el proper curs es començarà a impartir a la regió el batxillerat d'excel·lència per als alumnes que hagin obtingut millors resultats a l'ESO, que estudiaran en un centre exclusiu amb un ensenyament més exigent. Aguirre ha assenyalat que l'objectiu del nou batxillerat és oferir als alumnes més excel·lents de secundària un ensenyament que, "com ells, aspiri a la màxima excel·lència".

Segons fonts d'Educació, el nou batxillerat s'impartirà en un nou centre que funcionarà com a experiència pilot. En principi hi haurà quatre grups, d'entre 20 i 25 alumnes per aula, amb un màxim d'entre 80 i 100 alumnes en primer curs, amb director, programa i professors especials, adients per al seu nivell acadèmic. Hi tindran accés directe els 25 millors alumnes de l'ESO de la Comunitat de Madrid, és a dir, aquells que han rebut el Premi Extraordinari a secundària, i la resta seran estudiants amb esment honorífic. Per això, s'exigeix una nota mitjana de 8 a quart d'ESO i de més de 7 a la prova de coneixements de tercer de secundària, segons han explicat fonts del govern regional.

El futur Institut d'Excel·lència impartirà tres modalitats de batxillerat: el de ciències i tecnologia, ciències socials i humanitats. Segons ha dit Aguirre, l'objectiu d'aquesta novetat acadèmica és crear institucions que primin els valors "d'excel·lència, treball, esforç, estudi, talent i dedicació", com ja fan altres països europeus que diferencien la formació dels alumnes més avantatjats. Aguirre ha explicat que el batxillerat d'excel·lència s'uneix a altres iniciatives que ja funcionen a la Comunitat, com els Premis Extraordinaris de Secundària, l'Esment Honorífic i els Diplomes d'Aprofitament, destinats a reconèixer els alumnes que han realitzat un esforç per treure el màxim rendiment dels seus estudis obligatoris.

L'anunci d'Aguirre ha aixecat polèmica a bona part la comunitat educativa. La federació d'associacions de mares i pares Francisco Giner de los Ríos, majoritària a l'escola pública madrilenya, ha mostrat la seva oposició a una mesura que "divideix i disgrega". "Estem en contra de la separació de l'alumnat com a conseqüència de les seves capacitats personals", han declarat a Europa Press. D'altra banda, sindicats com UGT i CCOO han assegurat que la proposta d'implantar aquest nou batxillerat és "ridícula", no afronta els problemes educatius de la regió i suposa l'"apartheid" dels estudiants.

stats