Els Esplais Catalans reclamen "locals dignes"

L'associació es manifesta aquest dissabte al centre de Barcelona per denunciar les mancances que pateixen

Els esplais catalans es manifesten aquesta tarda al centre de Barcelona –on han confluït columnes sortides de diferents punts del territori– per protestar contra la falta d'espais "apropiats" per fer la seva activitat. La manifestació ha començat a les cinc de la tarda a la plaça Catalunya i ha sumat centenars de nens –i les seves famílies– i monitors. La protesta ha avançat amb una batucada i ambient festiu.

Més de 1.600 infants repartits entre 24 esplais diferents de Catalunya no tenen un "local digne". A Barcelona aquesta xifra arriba gairebé a la meitat: 10 esplais amb 668 nens afectats. Així ho assegura la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, que ha publicat un estudi que mostra que un 16% dels esplais no tenen lavabo ni altres serveis bàsics, entre altres mancances.

Per denunciar aquesta situació i per reclamar que tots els esplais disposin d'un local "apropiat", l'associació Esplais Catalans ha organitzat una manifestació aquest dissabte, 21 de març, al centre de Barcelona. Durant tot el matí s'han anat duent a terme actes per visualitzar la problemàtica.

 

 

Més continguts de