Esplais catalans es mobilitzen per reclamar "locals dignes"

Denuncien que 1.630 infants i 500 monitors han de reunir-se en bars, places o pisos

L'associació Esplais Catalans, que agrupa fins a 107 d'aquestes entitats de lleure educatiu, ha convocat una mobilització per a aquest dissabte 22 de març a Barcelona per denunciar la situació de fins a 1.630 nens i 500 monitors que no disposen d'un local adequat per desenvolupar les seves activitats d'esplai.

L'acte reivindicatiu reunirà monitors i nens per fer activitats durant tot el matí i culminarà amb una manifestació a les quatre de la tarda des de la plaça Catalunya de Barcelona fins a la plaça Sant Miquel. Amb aquesta mobilització volen fer visible el problema que pateixen molts esplais per falta d'un "local digne" on desenvolupar la seva feina educativa, segons exposen en el manifest del projecte, que es diu 'Localitza't'.

La falta de locals "condemna 1.630 nens a fer esplai al carrer i 500 monitors a reunir-se en llocs no adients com places, bars o cases particulars", denuncien, quan l'administració disposa de "locals buits i sense ús".

Per això, el projecte reivindicatiu 'Localitza't' reclama a l'administració que faciliti un local a aquests esplais, ja sigui cedint-los un local adequat o bé subvencionant l'arrendament d'un espai.

Més continguts de