En breu
Societat 13/01/2012

Esquí urbà

Auri Garcia Morera
2 min
Esquí urbà

Campanya en mitjans internacionals

L'empresa holandesa Snowworld vol construir una pista d'esquí coberta a la Zona Franca de Barcelona i el disseny del projecte corre a càrrec de l'estudi barceloní B01 Arquitectes. L'empresa impulsora, Snowworld, que ja té dues instal·lacions semblants al seu país, ha iniciat una campanya internacional per recuperar aquest projecte, que ja va donar a conèixer fa tres anys. Divendres passat, el diari francès Le Monde hi va dedicar un article en què qualificava la idea de "petita bogeria" i destacava que seria una instal·lació "neta". Dimarts, el britànic The Guardian també recollia aquesta mateixa informació. Els articles donaven per fet que la instal·lació que, a més de pistes d'esquí inclou pista de gel, seria una realitat el 2015, cosa que l'Ajuntament va voler desmentir ahir.

Desmentiment de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Barcelona assegura que de moment no està previst construir aquesta pista d'esquí coberta a la Zona Franca, tal com desitja l'empresa holandesa Snowworld. Segons va explicar a l'ARA un portaveu municipal, Snowworld va presentar el seu projecte en una reunió amb l'Ajuntament, però no s'ha fet cap moviment per tirar endavant la iniciativa i "ni molt menys" es pot donar per fet que es convertirà en realitat. El consistori explica que no s'ha pres cap decisió sobre això, i que ni tan sols s'ha iniciat cap estudi ni s'ha fixat cap termini per donar una resposta a l'empresa. Queda molt lluny, doncs, una hipotètica reserva de sòl, i encara molt més l'aprovació definitiva del projecte.

Tres anys d'especulacions

El projecte de Snowworld es va donar a conèixer ja fa tres anys, a principis del 2008. Llavors es va especular que la pista d'esquí s'ubicaria a la zona del Fòrum, i que la construcció començaria a finals d'aquell mateix any. Cap a la metitat del 2011, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern va revelar que s'havia parlat d'aquesta iniciativa durant una reunió amb el secretari general de l'Esport, cosa que mitjans especialitzats van interpretar com un nou impuls a la idea. Al novembre, The New York Times va dedicar un article al vessant més ecològic del projecte. El diari nord-americà comparava el "malbaratament d'energia" de pistes d'esquí cobertes similars, com la de Dubai, amb el sistema de "reciclatge" que deia que s'utilitzaria a Barcelona. L'article aclaria, això sí, que el projecte està pendent d'aconseguir la llum verda de l'administració.

stats