Detenen un home acusat d'amputar-se dos dits per intentar estafar sis asseguradores

Pretenia cobrar fins a 122.000 euros en indemnitzacions

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 2 d'abril a Girona un home per intentar estafar sis companyies d'assegurances després d'amputar-se dos dits de la mà.

Els fets van tenir lloc el 8 de febrer, quan un mosso fora de servei va trobar dos trossos de dits humans en un parc infantil de Montilivi, un tallant de carnisser i una fusta amb restes de sang.

Els agents van localitzar un home, de 31 anys, de nacionalitat pakistanesa i veí de Girona, que el dia abans havia ingressat a l'Hospital Josep Trueta per haver patit l'amputació de dues falanges de la mà esquerra. Els metges, però, no van poder reimplantar les parts afectades perquè havia transcorregut massa temps des de l'amputació.

En aquell moment, el ferit va manifestar que l'amputació se l'havia fet de manera accidental al seu domicili, mentre tallava carn. Els investigadors van sospitar de la versió de l'home, ja que les restes van aparèixer un dia després a la via pública, al costat del centre d'assistència primària de Montilivi, lloc on va acudir a fer-se la primera assistència sanitària.

Els Mossos van comprovar que el detingut tenia sis pòlisses d'accidents amb asseguradores diferents des del 2013 i que ja havia iniciat les gestions per cobrar les indemnitzacions. Les pòlisses, contractades per uns preus que oscil·laven entre els 215 i els 490 euros, li donaven dret a cobrar indemnitzacions de 12.000 a 45.000 euros. D'aquesta manera, hauria obtingut un benefici de més de 122.000 d'euros.

L'home ja havia estafat el 2013 dues companyies que l'havien indemnitzat amb més de 24.000 euros. En aquella ocasió, va al·legar unes falses lesions a la mà dreta que s'hauria fet el setembre del 2012 al Pakistan.

El detingut, a qui no li consten antecedents, va passar el dia 4 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Està acusat de dos delictes d'estafa, un d'ells, en grau de temptativa.