Wert obligarà la Generalitat a pagar l'escola privada a qui vulgui més castellà

L'Estat ho pagarà amb una partida de cinc milions d'euros, sobre un càlcul de 1.000 peticions, i després ho descomptarà de les transferències a la Generalitat

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha confirmat en el torn de preguntes de la roda de premsa posterior al consell de ministres, que la Lomce, la nova llei d'educació espanyola – el text complet de la qual podeu llegir aquí–, garantirà que el castellà també sigui llengua vehicular a les escoles catalanes.

El ministeri manté que, en un sistema com el català, en què la llengua vehicular és el català, l'administració haurà de finançar l'educació en castellà d'aquelles famílies que així ho vulguin en un centre privat, "de manera excepcional i transitòria", segons el ministre, fins que la comunitat autònoma possibiliti les classes en castellà d'aquells alumnes que ho sol·licitin.

El ministre ha admès que la memòria econòmica ha reservat cinc milions d'euros per finançar aquest "mecanisme excepcional", ja que calcula que hi haurà unes mil peticions. És a dir, perquè els nens catalans estudiïn en castellà a centres privats de Catalunya.

En la seva exposició inicial de la nova llei educativa, Wert no havia explicat com pensava garantir el dret dels pares a escolaritzar als seus fills en castellà a Catalunya després de les observacions del Consell d'Estat.

Wert s'havia limitat a explicar que és una llei que busca posar fi a l'abandonament prematur dels estudiants i al fracàs escolar.

Durant la seva intervenció, el ministre ha fet una defensa integral de la norma que ha impulsat i que el consell de ministre de Rajoy li ha aprovat avui.

LLEGEIX AQUÍ L'ANÀLISI DE LES 5 CLAUS DE LA NOVA LLEI


Més continguts de