Societat 27/06/2012

L'Estat torna a desatendre la reivindicació sobre el fons d'acollida d'immigració tot i la insistència de Cleries

La Generalitat incrementa la seva aportació en 1,2 milions d'euros per compensar ajuntaments i Consells Comarcals

Acn
2 min

MadridEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluis Cleries, ha tornat a expressar la seva indignació davant l'eliminació de la partida estatal per al Fons d'acollida i integració per al 2012. En sortir de la conferència sectorial d'Immigració que s'ha portat a terme aquesta tarda a Madrid, Cleries s'ha mostrat decebut perquè "la ministra ha vingut, ha parlat però no ens ha escoltat" i ha desatès per complert les reivindicacions de les comunitats autònomes. El titular de Benestar Social i Família ha lamentat la pèrdua dels 15 milions d'euros que l'any 2011 van servir per finançar programes d'entorn del departament d'Ensenyament i d'acollida en barris i zones amb un alt índex d'immigració.

El titular de Benestar Social i Família ha expressat la preocupació del Govern davant l'actitud del ministeri però ha garantit que la Generalitat seguirà implantant els programes de cohesió social. En aquest sentit, Josep Lluis Cleries ha assegurat que el departament ha incrementat en 1,2 milions d'euros la seva aportació respecte el 2011 per mirar de compensar, en part, els recursos que deixaran de rebre els ajuntaments de més de 20.000 habitants, així com els Consells Comarcals en el marc del contractes programa 2012-2015.

És per això que Cleries també ha lamentat que Catalunya hagi d'aportar més recursos "en un moment en què l'Estat ens està duent a una situació d'asfíxia econòmica i social" i ha sentenciat que "l'Estat dimiteix de les seves obligacions en matèria d'immigració".

Així mateix, el conseller de Benestar Social i Família ha volgut recordar que després de 6 mesos de la pressa de possessió de Báñez com a ministra, "encara no ens ha rebut quan som la comunitat amb l'índex d'extracomunitaris més alt". És per això que "veiem una important manca de sensibilitat per part del ministeri en aquests temes", ha insistit.

A més, el conseller de Benestar Social i Família ha explicat que el ministeri tampoc pensa tirar endavant els programes pilot que el govern de la Generalitat ha implantat en alguns municipis amb una forta taxa de persones nouvingudes. Uns programes que van suposar una inversió de dos milions d'euros i que per manca dels fons estatals "s'hauran de suspendre en el futur".

Finalment, ha recordat que aquest any s'ha complert el primer aniversari de l'entrada en vigor del nou reglament de la Llei d'estrangeria i que, des del passat 30 de juny del 2011, el departament de Benestar Social i Família ha tramitat més de 32.300 expedients, la majoria dels quals d'arrelament social i de reagrupament familiar.

stats