Societat 04/03/2011

Els Estats Units atribueixen els descensos en el consum de cocaïna a Espanya a la seva "feble economia"

El departament d'Estat considera que la península segueix sent el punt més important d'entrada de droga arribada des del nord d'Àfrica i Amèrica Llatina, gràcies als vincles "històrics i lingüístics" entre ambdues parts

Agències
1 min

WashingtonEl departament d'Estat dels Estats Units ha atribuït a la "feble economia" espanyola la caiguda en el consum de cocaïna durant l'últim any, i ha advertit que Espanya segueix sent el punt més important d'entrada de droga arribada des del nord d'Àfrica i Amèrica Llatina, gràcies als vincles "històrics i lingüístics" entre ambdues parts. A més, suposa un accés clau cap a Europa de l'haixix arribat des del Marroc, mentre que Ceuta i Melilla segueixen sent el "principal punt de sortida" de l'haixix i la marihuana que s'acaba distribuint pel Vell Continent. D'aquesta manera, Washington considera que, encara que els nivells de consum de cànnabis i cocaïna a Espanya han disminuït, encara es troben "entre els majors d'Europa, especialment en el rang d'edat d'entre 15 i 34 anys".

L'Informe sobre Estratègia de Control de Narcòtics per al 2011 repassa la situació de la lluita contra el tràfic de drogues a nivell internacional i enumera els avenços i reculades de cadascun dels països estudiats, entre ells Espanya. El document, que recull també les operacions contra el narcotràfic i les iniciatives legislatives en aquest sentit, destaca la "robusta" coordinació entre els diferents organismes espanyols, així com la també "robusta" cooperació entre Espanya i Estats Units. "Els Estats Units tenen una excel·lent cooperació bilateral i multilateral amb Espanya", indica el text, que cita com exemple les quatre les tones de cocaïna confiscades gràcies a la col·laboració de l'agència antidrogues nord-americana (DEA) al voltant d'una desena de casos.

stats