Estudiants de vigilant de seguretat faran pràctiques al sometent d'Alcarràs

Es va acordar en una assemblea celebrada ahir dijous a la nit després que un professor expert en criminologia els fes arribar la proposta

Estudiants que s'estan preparant per ser vigilants de seguretat homologats podran fer pràctiques al sometent que hi ha instaurat a Alcarràs (Segrià) des de principis d'any per frenar els robatoris que tenen lloc al municipi i també al terme. Es va acordar dijous a la nit en el transcurs d'una assemblea que van convocar els mateixos responsables del sometent per informar d'un ''progressiu augment'' dels robatoris que els ha portat a ''buscar iniciatives pioneres en matèria de seguretat''. La idea d'incorporar estudiants en pràctiques els la va donar el criminòleg i professor Jordi Palau, que també és excap de la policia local de les Borges Blanques i actualment Mosso d'Esquadra. Segons els responsables del sometent d'Alcarràs, es tracta d'una col·laboració desinteressada entre una plataforma ciutadana i unes persones que s'estan preparant per ser vigilants de seguretat homologats. Així mateix, asseguren que els vigilants s'han ofert per fer pràctiques gratuïtament a canvi d'aconseguir experiència laboral.

En principi, la col·laboració s'iniciarà amb la vigilància de propietats privades properes al nucli urbà, on, segons el sometent, han tornat a proliferar els robatoris a torres i horts. A canvi de tot plegat, els responsables del sometent hauran de firmar les pràctiques per validar-les en finalitzar el període establert de col·laboració. Abans de formalitzar la col·laboració, cada integrant firmarà un document que eximeix de qualsevol responsabilitat el sometent o persona particular integrant d'aquesta plataforma ciutadana sense ànim de lucre.