IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA
Societat 01/06/2012

Eugeni Gay, vicepresident del TC: “Jo no crec que estigui en risc el sistema d’immersió lingüística”

El magistrat afirma que la sentència de l'Estatut avala el model, però també garanteix el dret de qualsevol ciutadà de "tenir una educació en la seva pròpia llengua"

Ara
1 min
El vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay

BarcelonaEl vicepresident del Tribunal Constitucional (TC), el català Eugeni Gay, ha assegurat que "l'Estatut avala el català a l'ensenyament" i, per tant, no creu que "estigui en risc el sistema d'immersió lingüística" malgrat les noves sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que permeten a quatre famílies que els seus fills estudiïn en castellà. "No ho vam qüestionar a la sentència [de l'Estatut]", ha afirmat, puntualitzant que "el dret a l'educació en la pròpia llengua no vol dir tornar a la diferenciació de línies d'ensenyament". Tot i això, sí que ha puntualitzat: "Qualsevol ciutadà de Catalunya té el dret d'expressar-se i tenir una educació en la seva pròpia llengua". Ha reclamat, però, que el català no es posi en perill i ha subratllat que la immersió "ha estat avalada internacionalment".

Pel que fa als límits que el TC ha interposat a les seleccions catalanes, Gay ha avançat que, en el supòsit que una selecció catalana i una d'espanyola s'inscrivissin en una mateixa competició, la federació internacional d'aquell esport hauria de resoldre el conflicte, ja que els dos equips no podrien enfrontar-se. Finalment, quant a la renovació i reforma de l'alt tribunal, s'ha mostrat "segur que PP i PSOE s'hi posaran aquest juny, perquè així s'hi han compromès".

stats