Eugènia Domènech, nova directora del Servei Català de Trànsit

El Govern ha nomenat 15 nous càrrecs per substituir els membres d'Unió que van dimitir, entre els quals hi ha Joan Delort, nou director de Protecció Civil, tal com va avançar l'ARA

El fins ara gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Joan Delort, ha estat nomenat nou director general de Protecció Civil, en substitució de Jordi Aurich, d'UDC, tal com va avançar ahir l'ARA. El Govern ha aprovat aquest dimarts el seu nomenament, així com el de la nova directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia Domènech, que agafa el relleu de Joan Josep Isern, també d'UDC.

Protecció Civil

Joan Delort, que va deixar el càrrec de gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan Ada Colau va assumir l'alcaldia, serà el nou director general de Protecció Civil. Ha estat nomenat aquest dimarts pel Govern, i substituirà així Jordi Aurich, d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Delort ja ha exercit diferents responsabilitats en l'àmbit de la seguretat pública, ja que, a banda de la Guàrdia Urbana, va ser secretari de Seguretat Pública entre el 2007 i el 2011, i director del Servei Català de Trànsit entre el 2001 i el 2003, a més de dirigir la Policia Local de Girona, Sant Feliu de Llobregat i Barberà del Vallès.

Trànsit

Al capdavant del Servei Català de Trànsit també hi ha hagut relleu. Maria Eugènia Domènech assumeix la direcció general que fins ara ocupava Joan Josep Isern, també d'UDC. Domènech és advocada i especialista en temes de transport, seguretat viària i accidents de trànsit. La seva activitat professional s'ha centrat en l'àmbit de la responsabilitat civil, sinistres de trànsit i responsabilitat penal i en la defensa del dret de les víctimes. Actualment forma part de diferents comissions i grups de treball sobre mobilitat i seguretat viària tant d'àmbit català com estatal. Des del 2004 és la presidenta de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit P(A)T, de la qual forma part des del 1987. Ha estat vice presidenta tercera de la Fundació Catalana de Seguretat Viària.

Secretari d'Interior

La secretaria general del departament d'Interior també canvia de mans. Cèsar Puig substituirà Josep Martínez. Puig, llicenciat en dret, ja ha ocupat diversos càrrecs a l'administració. Entre el 2000 i el 2004 va ser delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, i anteriorment havia estat cap del Servei Territorial de Joventut, entre altres. El 2011 va ser nomenat director dels Serveis Territorials i Sostenibilitat.

Institut de Seguretat Pública

El Govern també ha nomenat aquest dimarts Jaume Domingo nou director de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que agafa el relleu de Núria Aymerich. Domingo va començar la seva col·laboració amb l'Escola de Policia de Catalunya com a professor i el 2002 s'hi va incorporar per coordinar projectes d'innovació. Entre el 2011 i el 2013 ha estat cap del gabinet de seguretat del departament d'Interior, on ha coordinat l'elaboració de l''Informe de seguretat de Catalunya' i l''Enquesta de seguretat pública', entre d'altres. Des del 2014 és coordinador de programes de prospectiva de la direcció general d'Anàlisi i Prospectiva del departament de la Presidència.

112

Federic Adan s'encarregarà a partir d'ara de la direcció del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, càrrec que fins ara ocupava David Ciudad. Adan és doctor en dret i ha estat vinculat a la Universitat Rovira i Virgili com a docent.

Més continguts de