Terratrèmol a Llorca
Societat 12/05/2011

L'Eurocambra se solidaritza amb les víctimes del terratrèmol de Llorca

El Parlament Europeu ha fet un minut de silenci i els parlamentaris han recordat les víctimes en les seves intervencions. Barroso ha dirigit un missatge de "tristesa i emoció" a Zapatero

Acn
2 min

EstrasburgL'Eurocambra s'ha mobilitzat per mostrar el seu condol pel terratrèmol que ha sacsejat la ciutat de Llorca, a Múrcia. El president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek, ha convocat un minut silenci aquest dijous després de la sessió plenària. Els parlamentaris han iniciat les seves intervencions recordant les víctimes i les famílies afectades pel terratrèmol. També el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha dirigit un missatge al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, sumant-se a les veus de suport, tot expressant la seva "tristesa i emoció" pel "terrible terratrèmol" i per les "múltiples víctimes" que ha causat.

"Els nostres pensaments i els nostres cors estan amb les víctimes i els que han perdut els seus éssers estimats i possessions en aquest terrible terratrèmol que ha afectat Llorca", ha comunicat el president Buzek aquest matí després de saber la notícia. "En nom del Parlament Europeu, vull expressar el nostre condol als familiars i amics de les víctimes", ha afegit. Buzek, a més, ha anunciat que ha enviat cartes de condol a les autoritats espanyoles i murcianes.

Durant l'inici de la sessió plenària, el vicepresident del Parlament Europeu, Miguel Ángel Martínez, també ha enviat un missatge de solidaritat "a la terra de Llorca i a les víctimes", expressant que ara "tots sentim el dolor" de la tragèdia. L'eurodiputada murciana, Cristina Gutiérrez-Cortines, del grup del Partit Popular Europeu, ha demanat la paraula per enviar unes paraules d'ànim a la població de Llorca, i ha anunciat que està convençuda que "junts, els habitants de Llorca podran iniciar un nou recorregut en les seves vides" i ha afirmat que "Europa no deixa ningú endarrere". Després de la seva intervenció, s'ha procedit a fer el minut de silenci en record a les víctimes. El sisme a Llorca ha causat 10 morts, centenars de ferits, i ha malmès el 80% dels edificis de la ciutat.

stats