Publicitat
Publicitat

El Hierro evacua 45 persones pel risc d'erupció

Tot i que no hi ha risc imminent, l'illa pateix cada cop més terratrèmols

El Cabildo de El Hierro ha informat que només 45 veïns del municipi de Frontera han necessitat ser desallotjats pel risc de despreniments pels moviments sísmics que s'han produït a la zona.

Fonts de la corporació insular han indicat que, en principi, es preveia desallotjar-ne 300, però que la xifra ha disminuït. Només 36 persones han optat per allotjar-se a casa de familiars o amics i només tres han anat a residència d'estudiants de Valverde.

Els desallotjaments s'han produït amb tranquil·litat i normalitat, excepte en dos o tres casos de persones grans que han mostrat alguna reticència a l'hora d'abandonar les seves cases.

Les úniques excepcions a la normalitat de l'illa són, ara per ara, el tancament del túnel de Los Roquillos i la suspensió de las classes al municipi de Frontera.

El govern de Canàries ha decidit desallotjar els veïns de la zona davant las previsions dels equips científics que indiquen que els seïsmes que estan sacsejant l'illa-  més de 8.000 de sde juliol- augmenten en intensitat i freqüència a partir d'aquest dimarts a la nit, encara que l'indicador es mantingui en nivell groc i no es prevegi una erupció imminent.

El Cabildo de El Hierro ha indicat que el president de la corporació insular ha valorat positivament la colaboració entre institucions com l'oferiment de diverses empreses per ajudar davant d'aquesta situació.

A més a més, han recordat que el govern de Canàries, el Cabildo de El Hierro i els ajuntaments de l'illa han aprovat un plan d'actuació davant la possibilitat d'una erupció volcànica i que en aquest s'inclouen mesures per garantir el benestar i la seguretat de la població.

La delegada del govern espanyol a les Canàries, Dominica Fernández, també s'ha posat en contacte amb l'executiu autonòmic per oferir l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències, els cossos de seguretat de l'Estat i la resta de mitjans de què disposa l'Administració central en cas que fos necessari mobilitzar-los.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de