Societat 28/09/2011

El Hierro evacua 45 persones pel risc d'erupció

Tot i que no hi ha risc imminent, l'illa pateix cada cop més terratrèmols

Efe
1 min

Las Palmas de Gran CanàriaFonts de la corporació insular han indicat que, en principi, es preveia desallotjar-ne 300, però que la xifra ha disminuït. Només 36 persones han optat per allotjar-se a casa de familiars o amics i només tres han anat a residència d'estudiants de Valverde.

Els desallotjaments s'han produït amb tranquil·litat i normalitat, excepte en dos o tres casos de persones grans que han mostrat alguna reticència a l'hora d'abandonar les seves cases.

Les úniques excepcions a la normalitat de l'illa són, ara per ara, el tancament del túnel de Los Roquillos i la suspensió de las classes al municipi de Frontera.

El govern de Canàries ha decidit desallotjar els veïns de la zona davant las previsions dels equips científics que indiquen que els seïsmes que estan sacsejant l'illa- més de 8.000 de sde juliol- augmenten en intensitat i freqüència a partir d'aquest dimarts a la nit, encara que l'indicador es mantingui en nivell groc i no es prevegi una erupció imminent.

El Cabildo de El Hierro ha indicat que el president de la corporació insular ha valorat positivament la colaboració entre institucions com l'oferiment de diverses empreses per ajudar davant d'aquesta situació.

stats