Societat 05/03/2012

L'Exèrcit pot defensar el medi ambient?

En els últims anys les forces armades han desenvolupat diverses tasques a favor del medi natural i han introduït criteris ambientals. L'àmbit militar i el civil en fan valoracions diferents

Albert Punsola
1 min
ESPAIS PROTEGITS   1. Maniobres militars  de l'exèrcit espanyol a un camp de maniobres de Saragossa. 2. Un tanc en un camp florit.3. Un soldat fent senderisme.

BarcelonaEls camps d'entrenament de l'exèrcit espanyol sumen més de 14.000 hectàrees, i una quarta part d'aquests terrenys estan integrats a la xarxa Natura 2000 que obliga a la preservació de la biodiversitat. Segons fonts de Defensa consultades per l'Ara, "gràcies a la presència militar en aquests indrets, s'hi poden trobar més de 250 especies silvestres en un règim d'especial protecció". Des d'Ecologistes en Acció reconeixen que la presència militar "ha tingut un efecte positiu" però asseguren que aquest argument no es pot estendre a totes les zones militars on hi ha moltes maniobres perquè allà "hi ha molts dubtes que es preservi l'entorn", com diuen des d'aquesta ONG.

Però l'activitat ambiental dels exèrcits té també una dimensió internacional. Un informe de Nacions Unides apunta la importància d'aquesta tasca a la Índia on l'exèrcit va dur a terme un seguit d'informes i anàlisi sobre contaminació, desforestació i biodiversitat així com programes de protecció ecològica.

Podeu llegir tot l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats