SOCIETAT
Societat 23/12/2010

Desmantellen un taller de confecció on s'explotaven orientals a Sabadell

18 persones hi treballaven en "condicions deplorables"

Acn
1 min
Taller tèxtil desmantellat a Sabadell

SabadellAgents de la policia espanyola han desmantellat a Sabadell un taller de confecció tèxtil on, segons indiquen, s'explotaven laboralment treballadors d'origen asiàtic. 18 persones hi treballaven en "condicions deplorables", segons la nota que ha fet pública el cos policial. Els dos propietaris del taller han estat detinguts per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors.

Al maig passat la policia va saber que en un local de Sabadell es podien estar duent a terme activitats laborals que podrien vulnerar els drets dels treballadors. Es va esbrinar que era una empresa de confecció, tots els treballadors de la qual eren d'origen asiàtic, i que n'hi havia més que els que constaven a la Seguretat Social.

Així, membres del cos policial de l'Estat i personal de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona, a més d'agents de la Policia Local de Sabadell, van entrar al taller per comprovar la documentació dels que hi treballaven i l'estat de les instal·lacions.

A la planta baixa de la nau hi van trobar un taller de confecció tèxtil amb 36 màquines de cosir, centres de planxat industrial i material per elaborar peces de roba. La primera planta estava habilitada com a habitatge per als treballadors i presentava condicions insalubres.

stats