FCC recorrerà la multa de 7 milions d'euros de l'Ajuntament de Barcelona pel frau de les escombraries

Tot i això, l'empresa encara confia aconseguir un acord "satisfactori" amb el consistori i considera que es tracta d'una situació "puntual"

L'empresa FCC recorrerà la sanció de més de 7 milions d'euros que li ha imposat l'Ajuntament de Barcelona pel frau en la recollida d'escombraries, tot i que la companyia encara confia aconseguir un acord "satisfactori" amb el consistori. "Recorrerem. Està perfectament documentada per la nostra part i defensarem la nostra posició", ha assegurat en una conferència el director de mercats i gestió del grup FCC, Miguel Coronel, que ha considerat que es tracta d'una situació "puntual" dins de "l'amplíssima" història de compromís i treball amb Barcelona.

Coronel ha afegit que es tracta d'un client de "primeríssim" nivell amb el qual entén que s'arribarà a una solució "plenament satisfactòria". L'Ajuntament va imposar aquesta sanció de més de 7 milions a FCC per haver incomplert el contracte de neteja i recollida de residus entre els anys 2013 i 2015 als districtes de Gràcia i l'Esquerra de l'Eixample. D'aquests 7 milions, 5 corresponen a penalitzacions per l'incompliment del contracte i els 2 restants al rescabalament per danys i perjudicis i els serveis no prestats. Segons va explicar el consistori, la xifra és la màxima que permet la llei d'acord amb el contacte firmat amb l'empresa.

Funcionament del frau

L'empresa, segons l'expedient de l'Ajuntament, presumptament manipulava les xifres de recollida de mobles i envasos per no superar uns topalls que, a partir d'uns determinats volums, els suposaven rebre menys ingressos. Les tarifes a aplicar per a la facturació van per trams: com més alt és el tram, menys cobra FCC per tona recollida. Si el tram saltava per poques tones, l'increment del volum tractat no compensava la disminució del preu per tona i la companyia acabava cobrant menys.

L'Ajuntament de Barcelona sanciona amb 7 milions d'euros l'empresa FCC pel frau de les escombraries

Per fer veure que recollien menys mobles i envasos dels que realment acumulaven, els barrejaven amb la matèria de rebuig i els transportaven a l'abocador en lloc de dur-los a la planta de reciclatge. La proporció era d'un terç d'envasos i dos terços de rebuig. Quan l'Ajuntament va rebre informació del presumpte frau, va obrir una investigació que va traslladar a la fiscalia.

Més continguts de