Societat 10/05/2012

FGC denuncia que els sindicats han impedit complir amb els serveis mínims

Els piquets han obstaculitzat les sortides previstes a diverses estacions. S'han produït problemes a l'estació de Plaça Catalunya, a la de Provença i a la línia del Vallès, on s'han cremat rodes a les vies

Efe
2 min

BarcelonaFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha denunciat que les accions d'un grup de piquets a l'estació barcelonina de Plaça Catalunya han obligat, aquest matí, a suspendre la circulació de combois quan encara havien de funcionar els serveis mínims. La primera jornada de les vagues convocades pels sindicats de FGC, per protestar per les rebaixes salarials que pretén aplicar l'empresa, s'ha iniciat aquest dijous sense que s'hagin pogut complir els serveis mínims decretats per la Generalitat i que eren del 50% entre les 6.30 i les 9.30 hores.

A més dels problemes a l'estació de Plaça Catalunya, a les línies que uneixen el centre de Barcelona amb la part alta de la ciutat, s'han produït també incidents a la línia del Vallès, on cap a les 7.00 hores s'han cremat pneumàtics entre les estacions de La Floresta i Les Planes. Catalunya Ràdio ha informat que piquets instal·lats a l'estació de Provença estaven "impedint la circulació" dels ferrocarrils.

Només s'ha salvat l'Anoia

Els serveis mínims únicament s'han complert a la línia que uneix Barcelona amb la comarca de l'Anoia, amb sortida a l'estació de Plaça Espanya, han indicat les mateixes fonts.

Els incidents a Plaça Catalunya s'han iniciat cap a les 7:00 hores, quan un grup de piquets ha impedit el compliment estricte dels serveis mínims en accedir a les andanes amb la intenció d'informar els passatgers sobre els motius de la vaga, la qual cosa ha provocat que els combois sortissin amb més freqüència de l'establerta. Poc abans de les 9.00 hores els problemes s'han agreujat, fins al punt que Ferrocarrils informava per megafonia els viatgers que el servei estava tallat.

La Generalitat ha establert per a les jornades de vaga previstes per a aquest dijous i demà divendres la circulació del 50% dels trens en les hores punta, entre les 6.30 i les 9.30 hores i entre les 16.00 i les 20.00 hores. Fora d'aquests horaris, totes les estacions i serveis estaran tancats al públic.

Els representants dels treballadors han convocat la protesta, que està previst que es repeteixi els pròxims 24, 25 i 26 de maig i 12, 13 i 14 de juny, contra la decisió de l'empresa d'aplicar-los les retallades salarials que el govern català ha plantejat per a la funció pública i per la negativa de negociar el conveni col·lectiu del 2012.

stats